Review: vakantie in Fattoria Pagnana

Review: vakantie in Fattoria Pagnana

Iedereen kent het proces van vakanties uitzoeken, waar wil je precies heen, wat voor vakantie wil je en de belangrijkste waar ga je je vakantie boeken? Uiteindelijk hebben we na een hoop zoeken via Eliza Was Here 11 dagen Italië geboekt bij Fattoria Pagnana in Rignano sull’Arno.

De borgo

Bij aankomst kwamen we bij de receptie, boven op een berg, uitkijkend over ontelbare velden met druiven. Fattoria Pagnana is een wijnboerderij waar ze nog steeds heerlijke Chianti wijnen maken. Om bij de appartementen te komen moesten we, langs de druivenstruiken af, een enorm steile grindweg naar beneden. Toen we beneden waren zagen we pas waar we zouden overnachten, het leek op een klein dorpje, een zogeheten borgo. Er lag een prachtig zwembad met daaromheen genoeg plek om lekker te zonnen of onder een pergola in de schaduw te liggen. Om het zwembad lagen verschillende huisjes met diverse appartementen. Er waren vier gebouwen met in totaal 18 appartementen die uitkeken over het prachtige zwembad en de druivenvelden.

Het appartement was typisch Toscaans ingericht en was van alle gemakken voorzien. Het was allemaal redelijk gedateerd, maar alles functioneerde nog prima. Ons appartement lag achteraan waardoor je heel afgelegen en rustig zit. Bij het appartement hadden we een klein terrasje zodat we lekker buiten konden zitten en op het gras stond ook nog een pergola met twee ligbedjes. Over het hele terrein stonden verschillende barbecues waar iedereen gebruik van kon maken.

Voor mensen die de rust willen opzoeken is Fattoria Pagnana ideaal, want daar ontkom je niet aan. Het is wel jammer dat niet “even” naar een dorpje kan lopen om brood te halen. Als je een dagje weg wil ben je zeker een half uur aan het rijden voordat je op de snelweg zit. Om bij een fatsoenlijke supermarkt moet je helaas een stukje rijden en het zijn geen gemakkelijke wegen. Smalle straatjes met enorm veel hoogteverschillen, rare bochten en niet te vergeten ongeduldige Italianen.

Omgeving

Fattoria Pagnana ligt redelijk centraal en dat is ideaal. Je kan vanuit Fattoria Pagnana naar de prachtige stad Arezzo. Ik zou aan willen raden om dat op een niet al te warme dag te doen, aangezien iedere straat in deze stad steil omhoog of steil omlaag gaat. Arezzo is een prachtige stad waar je gerust een hele middag kan ronddwalen.

Natuurlijk mag je Florence zeker niet vergeten bij je bezoek aan Italië, hoe vaak je daar ook komt, het blijft geweldig! Vanuit Rignano, het plekje waar Fattoria Pagnana ligt, kan je gemakkelijk met de trein naar Florence. De treinreis duurt ongeveer 35 minuten voor maar vier euro per persoon!

Wijnproeverij

Op ongeveer 1,5 uur rijden met de auto ligt Pisa en een stukje verder Lucca. Natuurlijk is het plein met de scheve toren van Pisa enorm indrukwekkend, maar meer is er ook niet echt te zien in Pisa. Wij zijn ’s middags naar Pisa gegaan en daarna doorgereden naar Lucca. Lucca is in een woord fantastisch! Lucca bestaat voornamelijk uit smalle straatjes met kleine winkeltjes. Op het Amfitheaterplein zijn verschillende restaurantjes te vinden met een prachtig uitzicht over het plein.

Verder zijn er in de omgeving van Rignano genoeg kleine dorpjes te vinden die erg mooi zijn om een middagje rond te wandelen. Wij zijn naar Pontassieve en Montevarchi geweest. In Montevarchi kan je gerust een paar uurtjes wandelen en Pontassieve is erg klein, maar wel mooi omdat er diverse bruggen zijn waar je een prachtig uitzicht hebt.

Conclusie

Wij hebben genoten van een heerlijke vakantie bij Fattoria Pagnana, de mensen die bij de receptie werken zijn ook hartstikke vriendelijk en willen je graag helpen. In het hoogseizoen organiseren ze iedere maandag een wijnproeverij! Hartstikke leuk om dat een keer mee te maken. Het is een prachtige plek om je vakantie door te brengen, vooral als je voor je rust komt ben je hier aan het juiste adres.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *