L’agriturismo Locanda Montelippo

L’agriturismo Locanda Montelippo

Zomer 2017

In de zomer van 2017 hebben wij dit agriturismo in de Marche bezocht. Locanda Montelippo is trots op het gebruik van streek producten (km zero) die veelal zelfs van de eigen boerderij of het eigen land komen. Ze zijn kleinschalig, met slechts vijf kamers waardoor het nooit echt druk is overdag. In d avond kan het even wat drukker zijn omdat Montelippo bekend staat om haar goede keuken. Wil je ‘s-avonds eten dan moet je ook als gast even reserveren om zeker te zijn van een plekje, zeker in het weekeinde. Het is aan te raden. Op de kaart staan heerlijke gerechten en de bediening is top.

Het ontbijt wordt keurig verzorgd. De ober onthoud zelfs wat je de dag ervoor gedronken hebt bij het ontbijt. Verse jam van vruchten uit eigen tuin, verse fruitdrank en ham van eigen vee! Er is teveel keuze om alles op te eten.

Op de website van Montelippo staat een kort filmpje wat een aardige indruk van het agriturismo.


Video

Het agriturismo heeft een ruime tuin met voldoende zitplekken in de zon of schaduw. Er zijn beperkte speelmogelijkheden voor (kleine) kinderen. Het zwembad is beveiligd met een omheining zodat de kleintjes er niet zomaar invallen. Wij zouden dit agriturismo echter niet direct kiezen met kinderen maar meer met-zijn-twee-en om lekker een paar daagjes te genieten, verwend te worden en heerlijk uit te rusten.

Wij vonden het heerlijk om gewoon een uurtje lekker te relaxen bij het zwembad. Geen geluid (de weg is enkele honderden meters ver), geen andere mensen om je heen en een zacht muziekje op de achtergrond. Wat wil je nog meer.

Het zwembad heeft een beperkte omvang. De aanleg en het ontwerp maken dat meer dan goed, het zwembad is schitterend ingepast in de tuin. Er zijn een aantal lekker ligstoelen aanwezig. Zelfs voor schaduw plekken is gezorgd. Vanuit het zwembad kijk je achter je uit over het dal en voor je zie de druivenstruiken en fruitbomen van de eigenaar.

Grappig detail is de de route naar het agriturismo. Vanuit de hoofdweg gaat een weg het dal in. Na 200 meter volgt rechts een bruggetje wat -net- één auto breed is. Het past hoor maar de eerste keer is het een beetje wennen. Wij kunnen ons voorstellen dat je je bij de eerste aankomst ‘s-avonds wel even afvraagt of je wel goed gaat. Na het bruggetje klimt links het weggetje verder omhoog tot aan de parkeerplaats van Montelippo.

De weg is op z’n Italiaans onderhouden maar gezien het beperkte verkeer en de korte afstand is het prima te doen voor iedere auto. In het donker is de feestelijke verlichting van Montelippo al goed zichtbaar vanaf de hoofdweg, het kan niet missen.

Omgeving

Locanda Montelippo ligt in de Marche aan de doorgaande weg Strada Provinciala 423 die van de autostrada A14 bij Pesaro naar Urbino loopt. Het ligt zo’n 700 meter van de hoofdweg af. De middeleeuwse stad Urbino is ongeveer 20 minuten met de auto, de mondaine kustplaats Pesaro is een half uurtje rijden. Aanrader is Castello di Gradara wat gebruikt is in een aantal films als decor.  Het kasteel is goed onderhouden en ligt in een versterkte plaats, een borgo.

Ook San Marino is goed te doen. Met een klein uurtje ben je in dit piepkleine landje. San Marino is mooi, maar ook bekend voor het tax-free shoppen. Vooral luchtjes en rookwaren worden vlot verkocht. In San Marino wordt goed Engels gesproken en merkwaardig genoeg ook in de meeste winkels Russisch.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *