Kookboek “Echt Italiaans”

Kookboek “Echt Italiaans”

Kookboek “Echt Italiaans” met 150 authentieke recepten

Auteur: Carla Bardi; een Italiaanse chef-kok en voedselveteraan.

Alweer een Italiaans kookboek moeten ze bij ons thuis gedacht hebben. En inderdaad….. alweer een Italiaans kookboek gekocht en ik ben er heel blij mee. Ik heb het gekocht op het  Italie evenement in Haarzuilen Het boek staat inmiddels hier in de kast met een groot aantal papiertjes ertussen om aan te geven welk gerecht ik beslist binnenkort wil gaan maken.

Het boek begint met foto’s van een selectie van de recepten, dat brengt je al helemaal in de stemming. Daarna komt er een gedeelte waarin stap voor stap met foto’s de basis uitgelegd wordt voor het bereiden van pizza, brood, risotto, polenta, gnocchi en pasta’s.

“Echt Italiaans” geeft daarna 150 recepten van Italiaanse gerechten uit alle regio’s van Italie. Gezocht is naar gerechten die je bij een Italiaanse familie of in een eenvoudige trattoria op je bord krijgt.

Indeling:

  • Antipasti
  • Pizza’s, brood en hartige taarten
  • Pasta
  • Soepen, risotto’s, gnocchi en polenta
  • Visgerechten
  • Vleesgerechten
  • Eiergerechten
  • Salade- en fruitgerechten
  • Nagerechten

Inmiddels hebben we de Panzanella (Toscaanse broodsalade) en de Granita al Caffe (koffie sorbet) al gemaakt, dank Carla!  De gerechten staan duidelijk omschreven met de benodigde ingrediënten en hoe te bereiden.  Ze zijn eenvoudig zelf te maken en je hebt er over het algemeen geen moeilijk te verkrijgen ingrediënten voor nodig. Bij elk gerecht is een mooi paginagrote foto afgedrukt. Leuk idee is dat bij de meeste gerechten tips genoemd worden onder het mom: “als je dit gerecht lekker vindt, vind je deze vast ook heerlijk”  met daarna twee of drie tips met een fotootje.

In onze ogen een echte aanrader en niet alleen leuk om cadeau te geven ( prijs is vriendelijk) maar zeker ook om zelf te houden! Het boek heeft ISBN nummer 978903962859 en is bij veel (online) boekhandels verkrijgbaar onder  de 20 euro.

 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *