Pizzasaus

Ingrediënten voor 4-6 personen

  • Een ui
  • Olijfolie
  • 6 theelepels gedroogde oregano
  • Een snufje thijm
  • Een beetje zout
  • Vier theelepels gedroogde basilicumPizza saus
  • 1/4 theelepel peper (liefst rode peper) gedroogd
  • Passata (tomaten saus)

Werkwijze

Begin met het ragfijn snipperen van een uitje. Verwarm vervolgens 6 eetlepels olie in een grote pan met dikke bodem, bijvoorbeeld een braadpan. Fruit hierin het uitje tot het glazig wordt. Het hoeft niet bruin te worden. Voeg de kruiden aan het uitje toe en roer vervolgens goed, zodat de kruiden vrijkomen. Let op, doe dit maar heel even (10-20 seconden) om te voorkomen dat de kruiden verbranden. Voeg zo snel  mogelijk 1 kartonnen pakje passata saus toe (500 gram). Heb je saus nodig voor meer als vier personen, voeg dan meerdere pakjes saus toe.

Kook de saus nu al roerend tot deze glazig ziet. Dit duurt enkele minuten. Zet dan het vuur heel laag  en laat het geheel een uurtje of twee pruttelen. Vergeet niet af en toe roeren te roeren.

Breng de saus nog eventjes op smaak met zout en peper. Mocht de saus erg ingedikt zijn voeg dan gerust een beetje water toe totdat de saus weer de gewenste dikte heeft.

Laat het geheel dan afkoelen en de saus is klaar voor gebruik!