Pizza- en pastagerechten mogen toch wel typisch Italiaans genoemd worden. Er zijn talloze variaties van deze gerechten bedacht. Ieder gerecht staat of valt echter met de basis. Hoe maak je een goedpasta deeg met een traditionele saus? Hoe maak je een goede bodem en saus voor de pizza? Het zijn simpele maar eerlijke gerechten. Als je ze vaker maakt zul je er handiger in worden. Van belang is echter precisie in bereiding. Slordigheid met afwegen of “ongeveer” zullen wisselende kwaliteit geven met vaak teleurstellingen. Ons advies is dan ook om het recept exact op te volgen. Heb je meer of minder nodig, vermenigvuldig of deel alle ingrediënten dan naar verhouding. Neem ook de tijd. Pizzadeeg is snel gemaakt maar moet 24 uur rusten voor je het kunt gebruiken. Pasta gaat sneller, dat kan dezelfde dag nog gebruikt worden.

Dus wat wordt het? Pasta vandaag en pizza morgen? Lees verder op de pagina naar keuze voor je recept.

   

Pastadeeg                      Pastasaus                     Pizzadeeg                       Pizzasaus

Hoewel het niet echt bij het kopje pizza en pasta hoort konden we het niet laten hier ook ons favoriete toetje neer te zetten. Heerlijk simpel maar oh zo lekker op warme dagen. We verklappen niet wat het is. Klik maar!