Aanrader: All The Money In The World (film)

Aanrader: All The Money In The World (film)

Nog geen idee wat je vanavond wilt gaan doen? Als liefhebber van Italië is er natuurlijk niets leuker dan je op een koude winterdag een klein beetje in Italië te voelen. Een leuke tip is daarom om naar de film All The Money In The World te gaan, die momenteel nog in de bioscoop draait. Wij zijn er geweest en het is zeker een aanrader! Let wel op: de film is voor 16 jaar en ouder.

Waar gaat de film over?

Een zestienjarige jongen wordt in de jaren ‘70 ontvoerd in Rome door de beruchte ‘Ndrangheta maffiaorganisatie. De voornaamste reden hiervoor is dat deze jongen een kleinzoon is van Jean Paul Getty, een steenrijke oliemagnaat uit Amerika die als een van de eerste investeerders profiteerde van de enorme olievoorraden in het Midden-Oosten. Op het moment van de ontvoering is hij zelfs de rijkste man ter wereld. De maffia eist daarom een enorme som losgeld voor zijn kleinzoon.

Klein detail is echter dat de beste man weigert te betalen, want zo zegt hij: “Ik heb 14 kleinkinderen, als ik nu betaal, worden er binnenkort nog 13 kinderen gekidnapt”. De alleenstaande moeder van de ontvoerde jongen, de ex-schoondochter van Getty, doet er alles aan haar zoon terug te krijgen, maar heeft geen toegang tot het geld van Getty. Zij kan het losgeld daarom niet betalen. Het enige wat zij van de steenrijke opa krijgt is een privédetective om haar te helpen. Hoe het verhaal afloopt, houden we natuurlijk nog even voor ons.

Wat maakt de film een aanrader?

Ten eerste, en niet onbelangrijk voor ons als Italiëgekken, is dat zo’n 50% van de film Italiaans gesproken is en het zich daarnaast in Italië afspeelt. Je krijgt dus zeer veel mee van de Italiaanse cultuur in de jaren ’70 en kan daarnaast meteen aan je eigen kennis van de Italiaanse taal werken. Wij waren hier vooraf niet van de op de hoogte, dus dit was een positieve verrassing!

De film, die gebaseerd is op een waargebeurd verhaal, is geregisseerd door de bekende regisseur Ridley Scott, bekend van kaskrakers als Gladiator, Black Hawk Down en The Martian. In de film spelen daarnaast een aantal bekende acteurs, zoals Mark Wahlberg, Michelle Williams en Christopher Plummer. De film krijgt van IMDb een 7.1 en duurt iets langer dan twee uur. Ondanks dat er niet heel veel actie in de film zit, blijft het de gehele film spannend. Knap gedaan dus!

De film draait momenteel nog in de bioscoop. Wij bezocht zelf Cinema Gold, maar hij draait ook nog bij landelijke bioscopen Pathé en Vue. Voor de volledige agenda kijk je hier.

Vast een voorproefje? Hieronder bekijk je de trailer!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *