PSV op de Italiaanse toer

PSV op de Italiaanse toer

Ook in de Eredivisie gaan we voortaan een stukje Italië zien. Medewerkers en spelers van PSV Eindhoven, de club die zeer waarschijnlijk binnenkort tot kampioen gekroond wordt, rijden voortaan namelijk door de Eindhovense straten in een Alfa Romeo. De Italiaanse autofabrikant is de nieuwe autosponsor van de Eredivisieclub.

Mercedes-Benz was al sinds 2010 (en daarvoor van 1996 tot en met 2006) de autosponsor van de club, maar wordt nu dus ingeruild voor een beetje Italiaanse passie. De club neemt 90 Italiaanse Alfa Romeo’s af van Driessen Auto Groep via een leaseconstructie. Het gaat hierbij om vier verschillende modellen, namelijk de Mito, Giulietta, Giulia en Stelvio, al verwachten we dat spelers voornamelijk voor de laatste twee zullen kiezen. Over de Alfa Romeo Stelvio schreven we trouwens al eerder.

Helaas zullen we de meest luxe uitvoering niet gaan zien bij PSV, er wordt namelijk geen Quadrifoglio afgenomen, waarschijnlijk vanwege de enorm hoge bijtelling. Wel kunnen we met de Veloce modellen nog steeds schitterende auto’s tegemoet zien, die we absoluut graag op onze eigen oprit hadden gezien.

Persoonlijk vinden we dit een leuk nieuwtje. Niet alleen zijn wij namelijk liefhebbers van Italië en haar cultuur, maar we wonen ook in de omgeving van Eindhoven. PSV is daarmee absoluut “onze club”. Wij gaan dus zeker even kijken naar het wagenpark binnenkort!

Alfa Romeo bouwt sowieso flink aan hun naamsbekendheid. Ze zijn namelijk ook autosponsor in Spanje van onder meer Atlético Madrid, Valencia en Real Betis, niet de minste clubs. Daarnaast zijn ze sinds dit jaar ook te vinden in de Formule 1, onder de teamnaam Alfa Romeo Sauber met de coureurs Marcus Ericsson en Charles Leclerc.

Zeg nu zelf: zo’n passievolle en sportieve Alfa Romeo is toch veel spannender dan zo’n saaie Duitse Mercedes?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *