Gespot: de Alfa Romeo Stelvio

Gespot: de Alfa Romeo Stelvio

Tijdens een middagje shoppen in het centrum van Eindhoven kwamen we in het indoor shopping center de Heuvel Galerie de schitterende nieuwe Alfa Romeo Stelvio tegen in het zwart. Hij werd hier tentoongesteld door Driessen Autogroep en we moesten hem natuurlijk even van dichtbij bekijken.

Deze nieuwe stijlvolle Italiaanse SUV heeft al meerdere uitstekende kritieken gekregen. De auto blijkt een uitstekende keuze te zijn en hoeft bijvoorbeeld in de Top Gear SUV-test van juli 2017 alleen de veel duurdere Bentley Bentayga en Audi SQ7 voor zich te dulden. Met een vanafprijs van bijna €55.000 is het echter ook zeker geen goedkope auto, maar voor de echte liefhebber is het een koopje! Het duurste model heeft een basisprijs van €64.150. Private lease is eventueel ook mogelijk vanaf €775 per maand.

We hadden er al het een en andere over gehoord, maar hier voor het eerst in het echt gezien. De SUV brengt een mooie afwisseling binnen het segment van Italiaanse auto’s, waar dit type auto’s eigenlijk niet bestaat. De Maserati Levante leek de enige uitzondering hier, maar heeft nu een mooie en vooral meer betaalbare concurrent. De belangrijkste concurrenten van de Stelvio lijken in Nederland echter de Jaguar F-Pace, de Audi Q5, de BMW X3 en de Volvo XC60 te zijn.

De auto is te verkrijgen in een 200pk, 200pk super en een 280pk super 2.0 liter benzine. Liever diesel? Dan heb je de keuze uit 150pk, 150pk super, 180pk, 180pk super en 210pk super, allemaal 2.2 liter. Alle modellen beschikken daarnaast over een 8-traps automaat. Met een benzinemotor heb je daarnaast altijd AWD (vierwielaandrijving), maar bij Diesel is dit alleen mogelijk voor het model met 210pk.

Ontdek meer over de Alfa Romeo Stelvio op de Alfa Romeo website!

Wij vinden het een prachtige auto en zouden er graag eens in rijden, jullie?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *